TUGAS AKHIR KD I KLS X SMC


wacanen pawarta ing ngisor iki, banjur golekana lajering/pokok-pokok pawartane!








KACILAKAN MONTOR MABUR ING MAGETAN
Durung suwe iki pancen wis tau dikabarake yen akeh montor mabur sing padha nemahi kacilakan ing mancanegara utawa ing Indonesia. Durung ana rong sasi kabar mau, lha kok kasusul maneh kedadeyan montor mabur tiba durung suwe iki, pase ing desa Geplak, Kecamatan Karas, Magetan, Jawa Timur rikala dina Rebo esuk kira-kira jam setengah pitu ing tanggal 20 Mei 2009, nalika bangsa Indonesia mengeti Hari Kebangkitan Nasional. Montor mabur kang tiba lan kobong mau duweke TNI AU jinis Hercules C-130 nomere A-1325. Miturut pawarta saka layang kabar lan tivi, montor mabur kasebut budhal saka pangkalan Lapangan Udara Halim Perdanakusuma Jakarta lan arep tumuju dhaerah Biak, Papua. Nanging durung nganti tekan papan kang tumuju, lan nalika arep mampir ing Lapangan Udara Iswahyudi Madiun montor mabur kasebut nemahi kacilakan.
Malah ing kedadeyan iki, luwih saka wong satus nemahi tiwas klebu warga desa sing omahe melu kenteban montor mabur kasebut. Saliyane iku, ana wong 15 kang uga melu nandhang tatu abot lan entheng. Dene omah-omah ing desa kasebut sing kenteban lan ndadekake remuk lan kobonge udakara patang omah. Ana sing ajur mumur lan ana sing payone remuk tanpa sisa. Kanthi anane kacilakan montor mabur duweke TNI AU kasebut mesthi wae ndadekake warga ing sacedhake pangkalan mau dadi padha jinja. Ing atase ora ngerti apa-apa, ngerti-ngerti ketiban sial.
Sing cetha kacilakan Hercules C-130 duweke TNI AU mau nambahi tansaya akeh dhaftar kacilakan montor mabur duweke TNI AU. Pancen akeh sing kandha yen sejatine montor mabur-montor mabur duweke negara mau akeh sing wis padha tuwa lan kudu diganti. Nanging gandheng kanthi alesan anggaran ora nyukupi, kepeksa montor mabur tuwa isih tetep digunakake kanggo ngangkut wong lan barang-barang liyane. Apa ya pancen kacilakan mau bener-bener amarga saka umure montor mabur sing wis tuwa utawa saka sebab liyane? Ditunggu wae asil saka katrangane pamarintah bab sebab-musababe kacilakan montor mabur kasebut.

32 comments:

My Profile said...

Nama : Aji Sasmiardi
No. : 02
Kelas : XTSM-C

imamsangrespecmania said...

Komentar : Kedadean mau kudu di selidiki tenanan , gen kedadean koyo ngono mau ora kedadehan maneh
Nama : Imam Sutopo
No : 11
Kelas : X TSM C

jokocliquers said...

komentar :montor mabur sing kacelakaan kudu di selidiki
Nama :joko sariyanto
No :13
Kelas : X TSMC

DiksAskiDajjal said...

Nama ; Rafinsa Diksa Ardistianto
No : 24
Kelas : X TSMC

fajarsuryo said...

Nama :Fajar Suryo S
No :07
Kelas : X TSM C

bceac23c-cafc-11e0-ab54-000bcdca4d7a said...

Nama : Muh.Arifin
No : 16
Kelas : X TSM C

Benzz Tfx Blog said...

Nama: TAUFIQ I
No : 29
Kelas: X TSM C

satria lifestyle said...

Nama : Satria Dimas Zakiri
Kelas : X-TSM C
No. : 27

mmx said...

Nama : Nanda Ari Pratama
No. : 19
Kelas : XTSM-C

mmx said...

Nama : Hendri Sanjaya
No. : 10
Kelas : XTSM-C

rama said...

nama :rama septian putra
no :25
kelas:X TSM C

my profile said...

absen bu..
martinus agung priyadi
x tsm c
no :14

adiannajonnes various skaandreggae said...

absen....
NAMA:BEKTI ADHITYA
NO:06
KELA:T SMC

nanankz said...

ABSEN......
NAMA : NANANG HARIYANTO
NO : 18
KELAS: X T SMC

yhy said...

Nama :Yahya Agustian
Kelas:X SMC
Nomor:32

vestor cah extream said...

nama :purwoko vestoriyanto
no ; 23
kelas : X TSM C

ganeh ganeh said...

nama : ardi yulianto
no : 05
kelas: x smc

@gung b said...

ABSEN......
NAMA : AGUNG BUDIARTO
NOMER : 01
KELAS : XTSM-C

Muclash Widhie said...

Nama : Muclash Widhi Kusuma
no : 15
kelas : SMC

chity rezpetor khakanizer said...

Nama : Nurul Ikhsani
No. Abs : 21
Kelas : X TSM C

rezZha aja said...

Nama :Reza Nurbakti
No :26
kelas:X TSMC

cartoon said...

Nama:NUR IHSANNUDIN
No:20
Kelas:X TSM C

Tuhu d'jAacck said...

absen bu..........
Nama :Tuhu Purbo Mardiko
No :30
Kelas :X TSM-C

firman said...

Nama:Firman Prasetiyawan
No :08
Kelas:X TSM-C

sydCorp said...

Nama:Muhammad Syahid A W
No:17
Kelas:X TSM-C

JAROT TRI HERMAWAN said...

Nama : JAROT TRI HERMAWAN
No. : 12
Kelas : X TSM C

turut said...

Nama : Turut Aji Nugroho
No : 31
kelas : X TSM C

putra ashter said...

nama :praditya bangkit nugroho
no :22
kelas :X TSM C

putra ashter said...

nama : amar nur f
no :03
kelas :X TSM C

gesang said...

nama:gesang nanda sadewo
no:09
kelas:X TSM C

putra ashter said...

andika bayu s
04
X tsm c

gula jawa said...

nama : septian G.D
no : 28
kelas : x Tsmc